Aktuális
Budapesti Nagy Sportágválasztó
Időpont: 2014. szeptember 18-19.
 
A Magyar Biliárd Szövetség képviselte a Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényen a magyar biliárd sportot, ahol Solymosi Gábor is részt vett és megosztotta tapasztalatait, valamint válaszolt a feltörekvő új nemzedék kérdéseire.
9-es Országos Bajnokság
Időpont: 2014. szeptember 14.
 
Solymosi Gábor 240 bajnoki pontot szerezve, megnyerte a 2014. szeptember 14-én (vasárnap) megrendezett 9-es Országos Bajnokságot.
World Cup of Pool - London 2013
Időpont: 2013. szeptember 17-22.
 

Kína után az oroszok is a levesben

A Mikó-Solymosi páros tovább menetelt Londonban, a World Cup of Pool elnevezésű versenyen. Nem elég, hogy a már önmagában hatalmas sikernek számító, kiütéses 7-2-es eredménnyel küldték a kínaiakat a padlóra, de az Orosz válogatott sem tudott a Magyar csapaton kifogni: Oroszország – Magyarország 4-7. A Mikó Balázs és Solymosi Gábor alkotta magyar alakulat, már a világ legjobb nyolc csapata között folytatja a golyók terelgetését. A négy közé jutásért a nem kis falatnak ígérkező Filippínókkal (Lee Van Corteza, Dennis Orcollo) vették fel a küzdelmet.

Eredmények a legjobb nyolc között:
Finnország – Anglia "B" 9-4
Hollandia – Japán 9-8
Magyarország – Fülöp-szigetek 1-9
Kínai-Tajpej – Anglia "A" 9-3

Elődöntők:
Finnország – Hollandia 4-9
Fülöp-szigetek – Kínai-Tajpej 9-7

Döntő:
Hollandia – Fülöp-szigetek 8-10

M. B. Sz. versenynaptár
2014-2015.
 
A Magyar Biliárd Szövetség ezúton teszi közzé a 2014-2015-ös szezonra vonatkozó versenynaptár tervezetét. Időpont változások még előfordulhatnak.
Solymosi Gábor az M1-en
Időpont: 2013. január 12. 07.00 óra (M1 / Család-barát című műsor)
10-es Országos Bajnokság
Időpont: 2012. november 18.
 
Solymosi Gábor 290 bajnoki pontot szerezve, a harmadik helyen végzett a 2012. november 18-án (vasárnap) megrendezett 10-es Országos Bajnokságon.
8-as Országos Bajnokság
Időpont: 2012. október 14.
 
Solymosi Gábor 380 bajnoki pontot szerezve, az első helyen végzett a 2012. október 14-én (vasárnap) megrendezett 8-as Országos Bajnokságon.
World Cup of Pool - Manila 2012
Solymosi és Mikó hazai sztárjátékosaink a páros világversenyen
 
A 2012-ben megrendezésre került PartyPoker.net World Cup of Pool páros világverseny a Fülöp-szigeteki Manilán, az exkluzív Robinsons Place bevásárló központban kezdődött szeptember 4-én. 31 ország 32 csapata küzd a világbajnoki címért és a vonzó pénznyereményért szeptember 9. vasárnapig. Manilán immáron negyedszerre rendezik meg ezt a neves eseményt, ahol most a tavalyi év bajnok csapatától, a Ralf Souquet és Thorsten Hohmann világsztárokból álló német csapattól kell a címet elhódítania az idei év győztes párosának.

Magyarországot Mikó Balázs és Solymosi Gábor képviselte. A júniusi ausztriai kvalifikáció nyertes párosa számos neves európai játékosokból álló csapatot utasítva maguk mögé, megérdemelten került fel a világversenyen indulók listájára. A nem hétköznapi versenyre való felkészülés során Solymosi és Mikó edzésprogramja is szigorú feltételeket diktált, hiszen a világ legjobbjai között mérettetnek meg. A biliárdasztalnál eltöltött hosszú tréning órák mellett egy profinak a fizikai állóképesség javítására és a mentális fittségre is nagy hangsúlyt kellett fektetnie. A megterhelő felkészülés vajon meghozza gyümölcsét?

"Bár az eredményeket előre megjósolni nem lehet, az esélyeket felmérni viszont igen. Balázs és Gabi egy tökéletesen összeszokott páros, ami meglehetősen ritka Európában, de még a világ-mezőnyben sem számottevő. Ez a hatalmas előny juttatta őket a csúcsra a selejtező versenyen is. A stabil technikai tudás mellett ez számukra hatalmas magabiztosságot ad, amit kihasználva mentálisan erősebbé teheti párosunkat a neves ellenfelekkel szemben is. A világ-mezőny bár még nem megszokott pálya számukra, de Európában már otthonosan mozognak és nevük is elismert a szakmában. Semmi kétség, játékosaink felkészülten várták ellenfeleiket és a nagy megmérettetést."
A WPA által kiadott új pool-biliárd szabálylista
 
Tisztelt Játékosok!

A WPA, illetve az EPBF közzétette 2008-tól érvényes új pool-biliárd szabálylistáját, amely a pool-biliárd különböző játéknemeinek (8-as, 9-es, 14/1-es, illetve a 10-es) játékszabályait, valamint az általános szabályokat és a versenyekre vonatkozó adminisztratív szabályozásokat tartalmazza.