Rólam
Mottó
 
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígérő sportművészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges."
Bemutatkozás
 
Solymosi Gábor vagyok, Nyíregyházán születtem 1979. júnus 26-án.

A biliárd sporttal először 1995-ben találkoztam a Dallas Biliárd Klubban, amely a Keleti-régió egyik legszínvonalasabb biliárd terme. Azonnal magával ragadott a játék szenvedélye és minden más sportot félretéve, napi 3-4 órát kezdtem gyakorolni.

1998-ban - kétszeres Országos Amatőr Csapatbajnoki cím megszerzése után, Budapestre költöztem és munkalehetőséget kaptam Magyarország legnagyobb biliárd klubjában: a Gold Centerben.

Évről-évre jobb eredményeket értem el, hiszen életem nagy részét a biliárd teremben töltöttem és időm nagy részét a sportnak tudtam szentelni.

2001-ben lettem először a válogatott-keret tagja, elindultam 9 Európa Bajnokságon és 2 Világ Kupán. Nemzetközi szerepléseim alatt felfigyeltek eredményeimre az Osztrák Ligában és szerződést ajánlottak a BC Deutschkreutz csapatához.

A biliárd oktatást 2004-ben kezdtem. Kortól és nemtől függetlenül, legalább 50 tanítvánnyal foglalkoztam már. A mai napig - közel 20 éve - aktívan biliárdozom, nemzetközi versenyeken indulok és külföldi játékosokat is tréningezek.

Amennyiben szeretnél Te is komolyabban, esetleg versenyszerűen foglalkozni a sporttal, vedd fel velem a kapcsolatot és megpróbálok Neked segíteni ebben!
Versenyzői adatlap
 
Dákók: David Jacoby 314, Predator Break Cue, Predator Air Jump

Kedvenc játékos(ok): Mika Immonen, Johnny Archer

Csapat(ok): Modena SE, Gold Crown, Deutschkreutz I.

Hobbi(k): mozi, zene, internet.

Edzésterv, taktika, kiegészítő sport(ok): 14/1-es játék, saját edzésterv

Kedvenc étel-ital: Pizza, narancslé

Főbb eredmények: Borsodi Amatőr Csapat Kupa 1. hely, Országos Pool Biliárd Csapatbajnokság 1. hely, Magyar Bajnok, Országos Bajnok, 14/1-es játék bajnok, 8-as játék bajnok, 9-es játék bajnok, Mesterek Tornája győztes, Összesített ranglista 1. helyezett, a Magyar válogatott keret tagja, Európa Bajnokság 8-as játék 5. hely, Csapat Európa Bajnokság 3. hely, Salzburg Open 3. hely, Deutschkreutz Open győztes, Grand Prix Wien 3. hely, Lindwurm Trophy 1. hely.